00A featured in Extra #20 magazine, FotoMuseum Antwerp, pp. 73-85. Text written by Maarten Dings.

EXTRA #20 - APPARAAT
Na de focus op het gefotografeerde model – Lijf – en het fysieke eindresultaat – Document – richtEXTRA#20 zich op een fundamentele schakel tussen deze uitersten: het Apparaat. Want is het niet de camera die tussen het model en de fotograaf staat? Als een monumentaal obstakel tussen oog en lijf? Of als ideaal verlengstuk van de intentie van de maker? Of nog, als speelbal in het spel der kunsten? Deze twintigste editie van EXTRA is geen lofzang op Flussers nalatenschap, maar een poging om zijn gedachten in een actuele fotografische context te plaatsen en ze uit de zuiver theoretische hoek te halen. De redactie van dit nummer gebeurde in nauwe samenwerking met de onderzoeksgroep Thinking Tools van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.